Ladingzekering voor beroepschauffeurs Code 95 (U3)

U3 – Ladingzekering (7 uur theorie)

Tijdens de rituitvoering is het opnieuw stuwen en verankeren na het lossen van een gedeelte van de lading heel belangrijk. De training ladingzekering biedt de chauffeur de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het laden, stuwen en verankeren voor de rit goed uit te voeren, zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Ook gaat de training in op de wettelijke regelgeving binnen de EU en onder meer Duitsland.

De training is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading en het op eenvoudige wijze kunnen toepassen van de regels. De praktijktraining kan aangepast worden aan de situatie in uw bedrijf. Dit houdt in het laden, stuwen en verankeren van verschillende soorten goederen in diverse typen vrachtwagens. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Consequenties van het niet goed laden
  • Verantwoordelijkheden van de partijen
  • De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading
  • Methoden en principes van lading zekeren
  • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden

De aspecten die in de theorie worden verteld worden praktisch toegelicht aan de hand van schaalmodellen. Daarnaast wordt het geleerde in de praktijk getoetst en getraind. Door het gebruik van eenvoudige tabellen is de theorie eenvoudig toe te passen in de praktijk.

Deze cursus telt mee voor de code 95 nascholing voor 7 theorie uren.

code95 Praktijkopleidingen

code95 Theorieopleidingen

Beroepsopleidingen

Particuliereopleidingen

Verkeersschool Trilling

8,8 van 10 gebaseerd op 714 reviews.

Verkeersschool Trilling

van 10 gebaseerd op reviews