Rijbewijs A, het motorrijbewijs A halen? Motor rijlessen bij Trilling in Amsterdam.

Rijbewijs A, het motorrijbewijs haal je bij Verkeersschool Trilling

Motor rijlessen voor rijbewijs A

Wil jij het “vrije gevoel” hebben van een motorrijder? Ruiken waar je rijdt, mooie toertochten rijden en haarspeldbochten aansnijden? Haal dan je rijbewijs A, het motorrijbewijs. Rijbewijs A haal je snel bij Verkeersschool Trilling met de motorrijbewijs snelcursus of spoedcursus. Ook is Verkeersschool Trilling de enige rijschool in Amsterdam met een eigen oefenterrein. Hierdoor hoef jij geen kostbare lestijd te verspillen om naar een rustig gebied te rijden om te starten met je eerste rijles voor je rijbewijs A, het motorrijbewijs. Zo kun je nog sneller genieten van het vrije gevoel dat motorrijden je geeft!

Voorjaarsaanbieding

Sinds 19 januari 2013 heeft de derde rijbewijsrichtlijn zijn intrede gedaan. Voor de motoropleidingen heeft dit behoorlijk wat wijzigingen met zich mee gebracht. De motoropleiding is in drie categorieën in te delen. Lees hieronder welke motor jij mag besturen.

Motor rijlessen lichte categorie (A1)

Motor rijles vanaf 17 jaar (wel eerst theorie halen) en praktijkexamen vanaf 18 jaar! Ben je jonger dan 24? Dan mag je alleen examen AVB (voertuigbeheersing) en examen AVD (verkeersdeelneming) doen op een motor van beperkt vermogen. Je doet eerst examen in de lichte categorie (A1). De motor waarop je examen doet mag niet meer vermogen hebben dan 11KW (125cc). Tijdens je motor rijlessen mag je echter wel gewoon op een zware motor rijden. Nadat je bent geslaagd voor je examen verkeersdeelneming krijg je een motorrijbewijs in de categorie A1. Na 2 jaar mag je naar een motor in de midden categorie overstappen (A2). Daarvoor moet je wel opnieuw examen AVD te doen.

Motor rijbewijs midden categorie (A2)

Vanaf de leeftijd van 20 jaar mag je examen doen in de categorie A2. Je rijdt dan af op een motor met een maximaal vermogen van 35 KW. Het is momenteel niet mogelijk om op je 20e direct in te stromen in de categorie A2. Dit wordt vanaf 2014 wel mogelijk. Om examen te mogen doen moet je in het bezit zijn van een motorrijbewijs A1. Je moet alleen opnieuw het examen AVD afleggen. Je hoeft niet opnieuw je theorie te halen of examen AVB te doen. Tijdens het examen A2 is er extra aandacht voor voertuigbeheersing. Tijdens je examenrit zal de examinator je vragen 2 bijzondere verrichtingen uit te voeren.

Zware categorie A (aanvullend)

Nadat je 2 jaar in het bezit bent van je motorrijbewijs A2 (dus op zijn vroegst vanaf je 22e), mag je overstappen naar een motor met onbeperkt vermogen. Ook nu weer dien je een aanvullend examen verkeersdeelneming af te leggen bij het CBR. Bij dit aanvullende examen verkeersdeelneming is er naast extra aandacht voor de bijzondere verrichtingen ook aandacht voor het zelfstandig rijden van een route. Start je op je 18e en leg je het traject af van A1 tot A aanvullend, dan mag je dus vanaf je 22e op elke motor rijden!

Zware categorie A (directe instroom)

Ben je 24 of ouder dan mag je direct examen voertuigbeheersing en verkeersdeelneming doen op een zware categoriemotor. Je hoeft niet eerst in te stromen in de A1 en aanvullende examens af te leggen! Na het behalen van je motorrijbewijs mag je dan ook op elke motor rijden!

Wil jij snel je rijbewijs A, het motorrijbewijs, in het bezit hebben? Volg dan rijlessen voor je motorrijbewijs in Amsterdam bij Verkeersschool Trilling. Bij ons slaag je snel voor je motorrijbewijs en tegen de laagste kosten. Motorrijbewijs snel op zak? Ga naar Verkeersschool Trilling.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een gratis* proefles. Bel Verkeersschool Trilling 020-4470575 (Les is gratis na reservering van een motoropleiding.)

code95 Praktijkopleidingen

code95 Theorieopleidingen

Beroepsopleidingen

Particuliereopleidingen

Verkeersschool Trilling

8,8 van 10 gebaseerd op 714 reviews.

Verkeersschool Trilling

van 10 gebaseerd op reviews