Rijbewijs T – Tractor

T Rijbewijs nodig?

Verkeersschool Trilling is de enige Verkeersschool in Amsterdam en omstreken die een eigen lescombinatie heeft. Van het Merk New Holland met een van Ginkel kiepwagen.

Kon een 16 jarige voorheen (tot 1 juli 2015) nog een trekker certificaat behalen om een tractor te mogen besturen, na 1 juli 2015 mag dat niet meer. De chauffeur moet dan in het bezit zijn van een T-rijbewijs. De examens voor dit rijbewijs vallen nu onder verantwoordelijkheid van het CBR.

tractor

Voor wie is het T rijbewijs verplicht:
Voor iedereen van 16 jaar of ouder die een land of bosbouwtrekker (LBT) of motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg wil besturen, ongeacht de te rijden maximumsnelheid.

Hiermee zijn de eisen van rijvaardigheid voor alle bestuurders van landbouwvoertuigen gelijkgesteld, ongeacht de leeftijd. Deze eisen zijn vastgesteld in de wegenverkeerswet en in het reglement rijbewijzen.

Hoe het T rijbewijs te behalen:

Vanaf 16 jaar
De 15,5 jarige kunnen een theorie-examen afleggen bij het CBR voor de categorie T.
Het examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen.
De geldigheid van dit theoriecertificaat is 1,5 jaar.
Vanaf 16 jaar mag er praktijkexamen worden gedaan.
Het praktijkexamen duurt 85 min. En wordt ook afgenomen door een examinator van het CBR.

Vrijstellingen:

17+ met B rijbewijs
Personen die voor 01-07-2015 in het bezit zijn van een B rijbewijs, krijgen bij omwisseling van dit rijbewijs binnen 10 jaar na ingangsdatum automatisch het T rijbewijs bijgeschreven.

18+ met rijbewijs C
Bestuurders die in het bezit zijn van een C rijbewijs hoeven niets te ondernemen. Deze mogen ook zonder dat het T is aangetekend op het rijbewijs een tractor besturen. Na vernieuwen van het rijbewijs wordt T automatisch bijgeschreven. Personen die na ingangsdatum het C rijbewijs behalen krijgen automatisch ook T bijgeschreven.

Uitzonderingen:
De gazonmaaier en kleine straatvegers (met slechts één functie) welke in transportstand niet breder zijn dan 1.30 m. bestuurders van deze voertuigen zijn vrijgesteld van het T rijbewijs. Mits deze voertuigen niet zijn voorzien van een trekhaak.

Hoe ziet de opleiding eruit:

Om het T rijbewijs te behalen dien je een theorie en praktijk examen met een voldoende resultaat te behalen.
De theorieopleiding kan in twee varianten:

  • Wij kunnen de theorieopleiding voor je verzorgen, deze bestaat uit 3 dagen techniek en 3 dagen verkeer met aansluitend een theorie-examen.
  • Zelfstudie met internet training.

Voor de praktijklessen adviseren wij eerst een intake (proefles) hierin bespreek je na het rijden samen met de instructeur hoeveel lessen er nodig zijn om in één keer te kunnen slagen. Je kunt kiezen uit losse rijlessen, een pakket en geheel in je eigen tempo. Voor informatie en tarieven staan wij je graag te woord.

Zie ook: trekker rijbewijs, tractor rijbewijs, trekker certificaat, tractor certificaat

Bel: Trilling 020-4470575

code95 Praktijkopleidingen

code95 Theorieopleidingen

Beroepsopleidingen

Particuliereopleidingen

Verkeersschool Trilling

8,8 van 10 gebaseerd op 714 reviews.

Verkeersschool Trilling

van 10 gebaseerd op reviews